学进去-教育应平等而普惠
试题
类型:阅读单选
难度系数:0.65
所属科目:初中英语

   Although people drive in all countries, the rules can be quite different between nations and areas. For this reason, you should always learn the laws before you decide to drive in a foreign country.

In the U.S., people in Alaska may have a learner’s permit at the age of fourteen. This is quite different from the driving laws of Niger, where a person must be at least twenty-three years old to drive. If you want to know the minimum (最小的) driving age in most countries, the answer is eighteen. It might also surprise you to learn that not every country allowed people to drive, although most of them did. For example, women were not allowed to drive in Saudi Arabia before June 6, 2018 no matter how old they were.

Driving on the right or left side of the road is also different. In Great Britain, Cyprus, Australia, India, and Malaysia, people drive on the left. However, in the U.S., Mexico, France, and Canada, people are required to drive on the right. In fact, one country can have different driving rules for different areas. People in Hong Kong drive on the left, while drivers in other parts of China use the right side of the road.

Other different driving laws between countries include those about using mobile phones. In Japan, using any kind of mobile phone is illegal (违法的), even if you do not need to hold the phone with your hands. However, in Argentina and Australia, drivers are allowed to talk on their mobile phones if they do not use their hands.

You might also find it interesting to learn that some countries have very unusual laws. For example, in Cyprus, it is against the law to eat or drink anything while driving.

1.Which of the following is not discussed in the passage?
A.The driving age.B.The driving speed.
C.Right or left side traffic.D.Safety calls while driving.
2.What can we know about driving from the passage?
A.It is fun to drive in Britain in the afternoon.
B.Women were not allowed to drive in Saudi Arabia before June 6, 2018.
C.In Cyprus, you may make a phone call while driving.
D.It’s against laws for an Australian driver to use a mobile phone.
3.What does the underlined word “those” in Paragraph 4 refer to?
A.Drivers.B.Mobile phones.
C.Driving laws.D.Countries.
4.What is the main idea of the passage?
A.Driving in all countries shares a common purpose.
B.Countries have different ways to make laws on driving.
C.There are differences in laws about driving among countries.
D.People in different countries drive on different sides of the road.
编辑解析赚收入
收藏
|
有奖纠错

同类型试题

优质答疑

y = sin x, x∈R, y∈[–1,1],周期为2π,函数图像以 x = (π/2) + kπ 为对称轴
y = arcsin x, x∈[–1,1], y∈[–π/2,π/2]
sin x = 0 ←→ arcsin x = 0
sin x = 1/2 ←→ arcsin x = π/6
sin x = √2/2 ←→ arcsin x = π/4
sin x = 1 ←→ arcsin x = π/2

用户名称
2019-09-19

y = sin x, x∈R, y∈[–1,1],周期为2π,函数图像以 x = (π/2) + kπ 为对称轴
y = arcsin x, x∈[–1,1], y∈[–π/2,π/2]
sin x = 0 ←→ arcsin x = 0
sin x = 1/2 ←→ arcsin x = π/6
sin x = √2/2 ←→ arcsin x = π/4
sin x = 1 ←→ arcsin x = π/2

用户名称
2019-09-19
我要答疑
编写解析
解析:

奖学金将在审核通过后自动发放到帐

提交
我要答疑
我要答疑:
提交